Namens de VVHO hebben we de gelegenheid gekregen om Dries Quik beter te leren kennen. In de vorige delen hebben we kennis kunnen maken met de ondernemer en hoe het bedrijf A.J Quik is ontstaan. Vandaag staan we stil bij de inzichten en obstakels die Dries tijdens zijn periode als ondernemer ervaren heeft.

De sleutel van succes in de tijd was het moment van het oprichten van het bedrijf verteld Dries. Op het moment van oprichten was er sprake van een zeldzaam tekort aan aardappelen. Dat was de reden dat het aardappel vent bedrijf te koop kwam voor Dries en zijn vader. Het venten was niet anders als de bakker en de melkboer bij consument aan de deur verkopen.

Mijlpalen en prestaties

Dries is een inspirerende ondernemer die met zijn grote hoeveelheid ervaring veel gebeurtenissen meegemaakt heeft. Vanaf zijn jonge jaren heeft Dries het bedrijf van niets tot iets groots zien groeien. Echter, vindt Dries het lastig om een specifieke prestatie te kiezen, wanneer hij gevraagd wordt welke mijlpalen of prestaties hem het meest bij staan. Een goed jaar was volgens Dries al een mijlpaal. Maar waar Dries wel echt trots op is dat hij altijd een goed product voor een goede prijs op de markt bracht! Maar dat ging niet alleen, Dries werd daarin bijgestaan door zijn vrouw en trouw en vakkundig personeel, waarbij ze een goed product aan geleverd kregen van telers die jarenlang met hen samenwerkten

Verder verteld Dries dat hij momenteel in het oosten van Europa meerdere projecten heeft om hetzelfde op te zetten. In Oost-Europa lijkt het wel of je terug in de tijd gaat. Zeker als je kijkt naar de technieken die zij daar nog gebruiken. Daarom had Dries besloten om in deze landen op agrarisch vlak zijn steentje bij te dragen. Helemaal toen de landen zich bij de EU aansloten, bood het de gelegenheid om hier meerdere BV’s op te richten die ook door lokale bevolking beheerd kunnen worden.

“Ik moet wel bekennen dat het daar toch anders gaat als ik dacht, met mijn Nederlandse kop moet ik bekennen andere cultuur en andere omstandigheden, een andere aanpak vraagt, waar de plaatselijke mensen soms beter in zijn dan ik.” Aldus Dries.

Wij willen Dries Quik bedanken voor de tijd die hij genomen heeft om met de VVHO over zijn ondernemerschap te praten. Dries heeft ons hierdoor een uniek inkijkje kunnen geven in zijn ervaringen en zijn pad in het ondernemerschap. Volgende week komt weer een lokale ondernemer naar voren en die zal dan zijn of haar ervaring met ons delen.