In het vorige gedeelte maakte we kennis met Dries Quik. Dries was met zijn vader de oprichter van aardappelenhandel A.J Quik. Dat ontstaan was uit de noodzaak om de huidige boerderij verder uit te breiden.

Dries heeft een groot deel van zijn leven in de aardappelen gezeten. Hij heeft het bedrijf van kleins af aan naar een groot bedrijf zien groeien, waardoor hij alle facetten van het ondernemen wel meegemaakt heeft. Nu nadat het bedrijf een aantal jaar verkocht is en hij er afstand van heeft gedaan vertelt Dries wat het ondernemen voor hem inhoud en wat zijn ervaringen door de jaren heen zijn geweest.

Van lokaal bedrijf tot nationale televisie

Dries vertelt dat het bedrijf qua werknemers nooit groot is geweest en dat er ongeveer 15 tot 20 mensen aan personeel. En op dat moment leverde Quik verpakte aardappelen aan de supermarkten en losgestort met bulkwagens aan de friet fabrieken. Dries vertelde ook dat zij met het bedrijf als een van de eerste bedrijven waren die duurzaam met het proces bezig waren. In 1995 mochten ze hierdoor zelf in het tv programma TROS activa in bedrijf, langs komen om over het bedrijf te vertellen, deze presentatie werd verzorgd door zijn zoon Heimen die inmiddels in het bedrijf was getreden.

Lokale betrokkenheid

Dries verteld dat de lokale betrokkenheid altijd erg hoog in het vaandel heeft gestaan. De lokale supermarkten en mensen uit de buurt waren belangrijk voor het bedrijf. Volgens Dries is de sleutel tot succes het vertrouwen en afspraken nakomen. Hij benoemt dit omdat hij gemerkt heeft dat deze 2 normen hem ver gebracht hebben in zijn tijd. Dries geloofd dat leidend is voor een gezonde verhouding met klant en personeel: “Wat gij niet wild dat u geschied doe dat ook een ander niet.”

Wil jij weten welke inzichten Dries als ondernemer graag wilt delen en welke obstakels hij overwonnen heeft om A.J Quik een succes te maken? Lees dan het volgende gedeelte in het artikel van volgende week!