De komende weken maken we kennis met ondernemer Dries Quik. Dries was de oprichter van aardappelen bedrijf A.J Quik. Tijdens ons interview geeft Dries een inkijkje in hoe het bedrijf is ontstaan en waar hij zich in de loop der jaren mee bezig heeft gehouden. Ook verteld Dries vol trots over de projecten die hij naast zijn bedrijf nog aan is gegaan.

Achtergrondinformatie

Dries Quik oftewel Andries Quik is geboren en getogen in Hedel. Dries is eigenaar geweest van het bedrijf A.J Quik wat opgericht was in 1965. Toen Dries een jaar of 19 was ging zijn vader kijken wat er nog meer te doen was om met de tijd mee te gaan. In die tijd was er eigenlijk geen toekomst om met een klein boerderijtje verder te gaan. Op het moment dat ze eigenlijk in de tuinbouw wilde gaan, kwam er een man in Hedel met een aardappel handel in Den Bosch op hun pad. Deze man kondigde aan dat hij met zijn aardappelbedrijfje ging stoppen. Dit bood een unieke kans om het aardappelbedrijf in de boerderij op te nemen, waardoor langzaamaan Dries samen met zijn vader in de aardappelen gegroeid zijn.

Dries verteld dat in die tijd met een simpele boerderij niet meer rond te komen was en dat er iets veranderd moest worden. En omdat er in die tijd in Nederland weinig aardappelen te krijgen waren, stapten ze op een mooi moment de aardappelhandel in.

Aardappelen handel A.J. Quik

Dries verteld dat rond 1967 de groothandel A.J Quik is opgericht om de lokale supermarkten te voorzien van aardappelen. In die tijd was het net in opkomst om een verpakte zak aardappelen te kunnen kopen in de supermarkt. Het duurde dan ook niet lang of een fase verder kwamen ook de friet boeren en frietfabrieken voor de aanschaf van aardappelen.

De kleinere maten aardappelen waren voor de consument en de grote aardappelen gingen richting de friet fabrieken. Deze activiteiten hebben ze volgehouden tot 2000 toen ze de bedrijfsactiviteiten hebben kunnen verkopen.

Meer weten over het verhaal van Dries Quik? Volgende week is te lezen hoe Dries het ondernemen heeft ervaren en wat de sleutel is tot succes is geweest.