Op woensdag 8 juni was het zo ver en opende de vernieuwde Jumbo haar deuren voor haar klanten. Als felicitatie voor de heropening van de vernieuwde Jumbo in Hedel, heeft de VVHO een heerlijke taart cadeau gegeven. Tijdens de overhandiging van de taart, hebben wij de gelegenheid gekregen om een kort interview met Nick Verkaart af te nemen en meer te weten te komen rondom de reden van de verbouwing.

Nick Verkaart is de huidige bedrijfsleider van Jumbo Hedel. Nick is nu al 3 jaar bedrijfsleider van de Jumbo in Hedel en heeft hiervoor al in de supermarkten branche gezeten. Hij heeft zich omhoog gewerkt in de Jumbo branche tot de bedrijfsleider in Hedel die hij tot op heden is.

Bij Jumbo is het gebruikelijk om na een aantal jaar een Jumbo te verfrissen voor een kleine reset in de winkel. Dit was dan ook weer nodig bij de Jumbo in Hedel, want er was in 8 jaar tijd weinig veranderd. Hoog tijd voor een vernieuwing en verduurzaming dus!

Wat is er veranderd en waarom is het veranderd?

De Jumbo in Hedel was alweer 8 jaar oud vertelt Nick. De winkel wilde zich gaan voorbereiden op de wetgeving dat alle winkels van het gas af moet in de koelingen. Daarom vonden ze dit het juiste moment om hier op in te spelen. Bovendien, gaf het hoofdkantoor van Jumbo zelf ook het advies om zo snel mogelijk van het gas af te gaan. Het verduurzamen en het stop zetten van het gebruik van gas is een grote klus. Daarom is er besloten om heel de winkel te verbouwen en te vernieuwen.

Nick vertelt verder wat er dan precies aangepakt en veranderd is. Er zijn zelf scan kassa’s bijgekomen om mee te gaan met de technologie en het de klanten makkelijker en sneller te maken om zelf af te kunnen rekenen. Verder, is de versafdeling flink aangepakt met daarbij een nieuw assortiment met verse pizza’s en verse kip. Wat meteen opvalt is dat de winkel veel groter lijkt dan voorheen, maar Nick verteld dat de winkel niet groter is geworden. Er is wel uitgebreid op het aantal meters. In oppervlakte is de Jumbo niet gegroeid, maar er is wel een nieuw assortiment DKW (Droge Kruideniers Waren) toegevoegd aan de winkel om het assortiment voor de consument te kunnen vergroten.

Concurrentiestrijd met de omliggende supermarkten in de buurt.

De Jumbo is natuurlijk even een tijdje dicht geweest dus de klanten van de Jumbo moesten voor hun boodschappen naar de andere lokale supermarktenen. In Hedel kom je al snel op de Hoogvliet en de Aldi uit. Nick vertelt dan ook dat ze hiervan bewust waren en flink ingezet hebben op de klantgerichtheid van de winkel. De winkel oogt groter en is met een goede gedachten ingedeeld. Met de extra toegevoegde faciliteiten denkt men de andere winkels in de buurt hier dan ook op voor te blijven en dat de klanten dit ook zo gaan ervaren.

In de eerste week merken medewerkers van de Jumbo al dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar de nieuwe winkel en er daarom ook meer mensen een boodschap gaan doen.  De Jumbo hoopt deze nieuwe klanten te kunnen behouden. Vanuit de Jumbo wordt er geen concurrentiestrijd gevoeld met andere lokale supermarkten verteld Nick. De Jumbo en Aldi is een mooie combinatie die op elkaar aan te sluiten en hebben ook niet de intentie om in elkaars vaarwater te gaan zitten.

 

Kernfactoren na de verbouwing van de Jumbo.

De kernfactoren van de verbouwing zijn volgens Nick: Ruimtelijkheid, rust, compleetheid en het thuis laten voelen van de klant. Jumbo probeert het familie gevoel naar boven te roepen en dit over te brengen tegenover de klanten. Met een nieuwe en frisse winkel geeft dit een extra boost volgens Nick. De Jumbo probeert als winkel zijnde hun klantenkring uit te breiden buiten Hedel. Kerkdriel heeft potentie voor ons vertelt Nick. Er worden vanuit daar heel veel bestellingen bij Jumbo gedaan, omdat daar geen Jumbo in de buurt zit. Door een verbouwing als deze, hopen wij ook dat de mensen uit Kerkdriel de snelweg over durven steken om hier bij ons de boodschappen te halen. En natuurlijk het grote verbeterpunt is dat wij van het gas zijn afgegaan. Hier ben ik erg trots op zegt Nick. Kortom, een geslaagde verbouwing met een schitterend resultaat!

Vernieuwde Jumbo opende haar deuren