Beste ondernemers,

In deze nieuwsbrief deel ik graag mijn ervaring van de laatste maanden rondom de organisatie van 75 jaar vrijheid Hedel.

Als voorzitter van muziekvereniging “Door Eendracht Sterk” Hedel en als zelfstandig projectmanager heb ik de nodige contacten en ben ik altijd bezig met nieuwe ideeën en oplossingen zoeken voor uitdagingen.

Zo ontstond er bij mij het idee om stil te staan bij de slag om Hedel door de Irene Brigade. Als voorzitter is het eenvoudig om een mooi concert te organiseren maar ik wilde graag de verhalen uit 1945 erbij betrekken.
Hierover sprak ik met Hedels Historie en Oranjevereniging en Defensie. De spin-off van dit idee had ik niet kunnen bedenken maar de snelheid en energie die ontstond zorgde ervoor dat in enkele weken een enorme organisatie was gerealiseerd.

Naast de personen die de kar trekken sloegen verenigingen, Rotary club Zaltbommel en bedrijven de handen ineen. Geen enkele vraag is te gek en er wordt breed meegedacht om een prachtige dag te organiseren op 25 april.

Ik heb de ervaring als muzikant en bestuurder dat muziek verbindt maar de positieve fibe die nu in Hedel heerst is aanstekelijk en het zou geweldig zijn als dit behouden blijft. Ik ervaar hetzelfde gevoel ook binnen de verenigingen. HAS zal gaan stoppen met de paardenmarktkrant en aan DES is gevraagd de krant over te nemen omdat het zonde zou zijn als dit medium zal verdwijnen.
Hetzelfde zien we ook bij het dorpshuis Gelre’s End. Er zijn initiatieven om het dorpshuis nieuw leven in te blazen.

Er liggen veel kansen met voldoende uitdagingen maar de contacten worden gezocht en het ziet er naar uit dat er in de komende maanden mooi nieuws te verwachten is.
Zonder alle inzet en samenwerking blijven ideeën klein en in dit geval zou er een mooi concert gegeven worden door DES. Met z’n allen zorgen we nu voor een plechtige dag voor de laatste veteranen en geven we de geschiedenis door aan de volgende generaties.

25 April wordt een professionele dag van 16:00 tot 21:30 uur waar nog lang over gesproken zal worden. In het bijzijn van de Prinses Irene Brigade zal herdacht worden bij het monument, rondom het vrijheidsbuffet zal gesproken worden over de geschiedenis en vrijheid en de dag wordt afgesloten met een herdenkingsconcert waar indrukwekkende verhalen verteld zullen worden rondom de militaire actie en de ervaringen van burgers in Hedel.

We hopen ook u te mogen ontmoeten op deze dag, wel graag aanmelden via: https://75jaarvrijheid.deshedel.nl.

Remco de Haan
Muziekvereniging DES
voorzitter@deshedel.nl

Word nu ook VvHO-lid

EMAIL
info@vvho.nl

PHONE
06 23994457
Anthony van Venrooij

Neem contact op

5 + 9 =

 

VvHO © 2019. Realisatie WDPP