Hèls Spektakel

27-08-2012


Zaterdag 8 september is het feest in Hedel. Het jaarlijkse “Hèls Spektakel”, een dagje uit voor het hele gezin, is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. De hele dag zijn er activiteiten voor ieder wat wils. Nieuw is de nauwe samenwerking tussen de Hedelse Activiteiten Stichting (HAS), de winkeliers en Herberg De Zwaan.

 

Het feestterrein strekt zich uit van de Voorstraat kruising Molenstraat tot en met het Raadhuisplein, waar vanaf 10.00 uur 75 marktkramen opgesteld staan en waar niet alleen van alles te koop is, maar waar ook plaatselijke verenigingen zich presenteren. Voor de C1000 staat een grote promotiewagen van de supermarktketen, de brandweer houdt een demonstratie terwijl jongeren in een echte brandweerwagen kunnen rondrijden. Er zijn oude landbouwwerktuigen en tractoren te zien, kortom er is van alles te beleven. De markt duurt tot 18.00 uur.

 

Kinderen

Rondom Herberg De Zwaan concentreren zich de kinderactiviteiten, zoals een trampoline, springkussen en een zandbak waarin de kinderen zich kunnen vermaken. Van 10.00 uur tot 18.00 uur optreden van Fluppie de Clown.

 

Een clown voor een superleuk optreden. Ook is er de mogelijkheid om kinderen te schminken.

 

Maar er is meer te doen bij De Zwaan. Vanaf 12.00 uur kan er volop van muziek genoten worden.

 

Om 12.00 uur opent de Hedelse Bigband Big Jump het muziekspektakel met een optreden van ruim een uur. De in 2010 door een aantal enthousiaste Hedelse muzikanten opgerichte band onder leiding van Roger Monsieur, laat diverse muziekstijlen de revue passeren van Swing tot Bossa Nova en van Soul tot Funk.

 

Om 13.15 uur is het de beurt aan Hèls Kabaol. Deze vereniging viert dit jaar het 15-jarig bestaan en is inmiddels een begrip in Hedel.

 

Het welbekende Hemerts Visserskoor vervolgt het programma. Dit koor beschikt over een repertoire van zo’n 50 vissers-, zeemans- en shantyliederen, de meeste in het Nederlands, maar er wordt ook in het Engels en Duits gezongen.

 

Om 14.10 uur is het de beurt aan de Disselzangers uit Ammerzoden. Dit gezelligheidskoor bestaat uit 40 leden, is vijf jaar geleden ontstaan vanuit de seniorenvereniging en heeft als motto “Zingen houd je jong”. Zij hebben uitsluitend een Nederlands repertoire.

 

Tot 16.00 uur wisselen Hèls Kabaol, Hemerts Visserskoor en de Disselzangers elkaar af.

 

Bonnie St. Claire

Van 16.00 tot 21.30 uur is het de beurt aan Torkest. Deze uit 2 man bestaande band uit Ammerzoden zingt en speelt live en maakt daarbij gebruik van een moderne lichtshow en geluidssysteem. Om 17.30 uur verzorgt Bonnie St. Claire een optreden. Zij zal haar bekende hits als: “Bonnie, kom je buiten spelen” en “Dokter Bernard” ten gehore brengen. 

 

 

 

 

 

 

 


 
 


Disclaimer   -  Colofon   -   info@vvho.nl