Redt een leven met één druk op de knop!!

22-07-2013

AED daar red je levens mee! Nu ook in winkelcentrum Hedel.Redt een leven met één druk op de knop!!

 

We hebben het allemaal al eens gehoord of misschien zelfs meegemaakt. Iemand zakt in elkaar. Mogelijk als gevolg van een hartinfarct. Onmiddellijk112 bellen dus. En beginnen met hartmassage en/of mond-op-mond beademing. De race tegen de klok is begonnen. Zal de ziekenwagen, uitgerust met een defibrillator op tijd arriveren? Iedere seconde telt. Spanning en stress alom. Zo ging het en gaat het nog steeds vaak.

Nu kan het anders. Nu is er, sinds de overheid na een uitzending van Netwerk toestaat dat ook niet-medici een defibrillator mogen gebruiken, de AED. Dat staat voor Automatische Externe Defibrillator, hét apparaat waarmee de kans op overleving na een hartfalen spectaculair stijgt.

De AED is eenvoudig en veilig door iedereen te bedienen en werkt geheel automatisch. Een stem in het apparaat vertelt wat u moet doen. En zo kunt u een leven redden door middel van één druk op de knop! Want dat is alles wat u hoeft te doen!

 

Zoals u weet heeft de Stichting Bommelerwaardhartveilig de doelstelling om in ieder kerndorp van de Bommelerwaard een AED 24 uur per dag beschikbaar te hebben. Mede dankzij de Lionsclub Bommelerwaard en de woonstichting De Kernen kunnen zij aan deze doelstelling een invulling geven.

 

Op donderdag 27 juni werd om 16.00 uur in Hedel een AED en buitenkast overhandigd aan de VVHO (Vereniging Voor Hedelse Ondernemers). De buitenkast hangt in het centrum van Hedel bij de Drogisterij & Parfumerie van de heer van der Schoot. De AED wordt door de Stichting Bommelerwaardhartveilig beschikbaar gesteld en de buitenkast is gesponsord door de woonstichting De Kernen. Ook het ophangen van de buitenkast door Elektrotechniek BV van Hans de Looijer uit Ammerzoden is gesponsord door De Kernen. Woonstichting De Kernen hebben in totaal drie buitenkasten voor de Bommelerwaard gesponsord (Brakel, Nederhemert Zuid en Hedel).

Cordaed uit Ammerzoden zal nog een AED training gaan verzorgen voor de VVHO en zorgt ook voor het onderhoud van de AED en buitenkast.

 

Op 9 november 2013 zal in de Kreek (Kerkdriel) een reanimatiedag georganiseerd worden met de titel: Reanimeren kan iedereen leren! Er zal een symposium zijn, een informatiemarkt, een ambulance met alle apparatuur en ook is er de mogelijkheid om een gecertificeerde reanimatie/AED cursus te volgen voor € 15,00. Zie voor alle informatie: www.reanimatiedag.nl Voor de organisatie van deze dag worden nog vrijwilligers gezocht. Ook is de Stichting Bommelerwaardhartveilig nog op zoek naar bestuursleden die willen meehelpen het reanimeren en AED beleid in de Bommelerwaard te promoten (zie www.bommelerwaardhartveilig.nl )

 

Op de foto van links naar rechts:
De heer H. van Lent, woonstichting De Kernen
De Heer Van der Schoot, Drogisterij & Parfumerie Hedel
De heer S. Birel, voorzitter VVHO

De heer J. Tolsma, Stichting Bommelerwaardhartveilig
De Heer H. de Looijer, Elektrotechniek b.v. Ammerzoden

 

 

 


 
 


Disclaimer   -  Colofon   -   info@vvho.nl